دستگاه رطوبت ساز مه پاش تأثیر بسزایی در حفظ کیفیت محصول تولیدی صنعت چوب و صنعت دخانیات دارد. استفاده از دستگاه رطوبت ساز (مه پاش) همچنین در صنایعی مثل نساجی و چاپ بسیار رایج است. از دستگاه رطوبت ساز (مه پاش) در اماکن عمومی و ورزشی استفاده های فراوانی میشود. دستگاه رطوبت ساز (مه پاش) در گلخانه و سالن های پرورش قارچ، دامداری و . . . نیز کاربرد های مهمی دارد. در ادامه این مطلب با نوع کاربرد دستگاه رطوبت ساز (مه پاش) در صنعت چوب و دخانیات آشنا می شویم. برای اشنایی با سایر کارکردهای دستگاه رطوبت ساز (مه پاش) به بخش مقالات سایت مراجعه کنید.
–
اهمیت رطوبت در صنعت چوب
تولید چوب و انبار کردن آن، نیازمند کنترل شرایط محیطی برای حفظ کیفیت آن است. چوب یک ماده جاذب رطوبت (hygroscopic) است که بسته به رطوبت نسبی، آب را جذب و رها میکند. در شرایط رطوبت نسبی بالا، چوب رطوبت را جذب می کند، تا به رطوبت سطح هوای اطراف برسد.
سطح رطوبت فیبرهای چوبی
سیستم های رطوبت ساز، رطوبت مناسب را در داخل الیاف چوب حفظ می کنند و به طور مؤثری بسیاری از مشکلات مرتبط با کیفیت چوب را کاهش می دهند، به عنوان مثال از کوچک شدن، تورم، تغییر شکل، شکاف و ترک جلوگیری می کند. این مشکلات ناشی از سطوح مختلف رطوبت، مسائل مربوط به لاک پاشی (وارنیش) الکتریسیته ساکن و گرد و غبار است.
–
فواید استفاده از رطوبت ساز (مه پاش) در صنعت چوب
- ابعاد چوب ثابت می ماند.
- بازدهی فرآیند تولید افزایش می یابد.
- موجب افزایش سرعت فرآیند تولید می شوند.
- عمر ابزار افزایش می یابد.
- باعث کاهش گرد و غبار و موجب حفظ سلامت کارکنان واحد تولیدی می شود.
حفظ رطوبت در صنعت تنباکو با دستگاه رطوبت ساز (مه پاش)
پس از برداشت برگ توتون و تنباکو، حفظ کیفیت آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در هنگام برداشت، تصفیه، ذخیره و بسته بندی دخانیات، ممکن است کیفیت محصول نهایی کاهش یابد و منجر به ضرر اقتصادی شود.
–
سیستم های رطوبت ساز توتون و تنباکو به روش های مختلفی موجب بهبود کیفیت توتون و تنباکو می شوند: رطوبت ایجاد شده توسط رطوبت ساز به وسیله رطوبت سنج های الکترونیکی و تایمرهای دیجیتال کنترل می شوند تا همواره سطح رطوبت بهینه و یکنواخت باشد. بدین ترتیب میزان رطوبت برگ توتون و تنباکو کنترل می شود.
دستگاه رطوبت ساز منجر به بهبود کیفیت محصول نهایی و اطمینان از راندمان تولید می شود. با استفاده از سیستم رطوبت ساز نیازی به ژنراتور بخار گازسوز، کمپرسور هوا یا کولرهای پد تبخیری (evaporative pad-cooler) نیست. برای نصب سیستم رطوبت ساز نیاز به یک منبع تغذیه الکتریکی و یک منبع آب است.
سطح رطوبت مناسب، معمولاً بین ۵۵ تا ۷۵ درصد RH می باشد. در این سطح رطوبت محصول با کیفیت تری با حداقل خرابی و ضایعات تولید شده و سود حاصل شده افزایش می یابد.
رطوبت و خواص تنباکو
آب بخش مهمی از برگ های تنباکو را تشکیل می دهد. از ۵۵٪ تا ۷۵٪ رطوبت نسبی و ۴ تا ۶ ساعت محدوده کاری نیاز است تا اطمینان حاصل شود که محتوای رطوبتی برگ به ۱۶٪ رطوبت پایه برسد. با استفاده از دستگاه رطوبت ساز برگ ها انعطاف پذیری خود را از دست نمی دهند و فرآوری آن ها با سرعت و به آسانی انجام می شود.
تولید سیگار
تنباکو و کاغذ مواد جاذب رطوبت (hygroscopic) هستند و وقتی هوا خیلی خشک است، رطوبت خود را از دست می دهند. هوای خشک باعث کاهش خواص دخانیات و مشکلاتی از قبیل جمع شدن، شکنندگی، چند تکه شدن و کاهش وزن می شود. سطح رطوبت مناسب مانع از ریختن دخانیات از سیگار و اوراق، از دستگاه های تولید سیگار می شود.
دستگاه مه پاش (رطوبت ساز) تیداپارس در لیست دستگاه های مشمول دریافت وام و تسهیلات مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ایران ثبت شده است و می توانید دستگاه مه پاش (رطوبت ساز) تیداپارس را به صورت نقد و اقساط خریداری نمایید.
جهت اطلاع از قیمت دستگاه رطوبت ساز (مه پاش) تیداپارس و خرید مستقیم آن به صورت نقد و اقساط با مشاوران و مدیران فروش ما در تماس باشید.
واحد مشاوره و فروش
تلفن همراه: ۹- ۰۹۹۰۴۸۲۳۴۳۶
تلفن ثابت: ۴-۳۴۲۰۹۱۲۰–۰۲۶ و ۳-۳۴۰۹۰۰۷۰-۰۲
ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.
نگارنده: واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس