کشت نشایی گوجه ، روش نشاکاری گوجه، بهترین خاک برای سینی نشا، کاشت گوجه در سینی نشا، کاشت بذر گوجه در سینی نشا، دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی
کشت نشایی گوجه با استفاده از ابزارها و ماشین آلات کشاورزی مدرن از جمله دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی، منجر به افزایش تولید و بهره وری بیشتر می شود.
گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین محصولات کشاورزی در جهان است که در ایران نیز سطح زیر کشت بسیار زیادی را به خود اختصاص می دهد. این محصول زراعی نه تنها برای مصارف خانگی بلکه به صورت صنعتی در تهیه رب، سس و انواع مشتقات آن مورد استفاده قرار می گیرد. امکان کشت نشایی گوجه از مزیت های تولید این محصول پرمصرف است که باعث تسریع در روند تولید، کاهش هزینه ها و افزایش راندمان تولید می شود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا کشت نشایی گوجه، بهترین خاک برای سینی نشا و دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی بیشتر آشنا شوید.
–
–
انواع روش های تولید گوجه فرنگی
علاوه بر کاشت نشایی گوجه که روشی موثر در افزایش عملکرد تولید و سوددهی محسوب می شود، این محصول را می توان به صورت کاشت مستقیم بذر در خاک نیز تولید کرد. به طور کلی در روش نشاکاری گوجه نیز امکان کاشت در مدل های مختلف امکان پذیر است. این روش ها عبارتند از:
• کاشت بذر گوجه در سینی نشا
• کاشت با دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی
هر دو روش نشاکاری گوجه که در بالا به آن اشاره شد، باعث افزایش عملکرد و تسریع در روند تولید محصول شده و تلفات تولید را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهند.
–
کاشت بذر گوجه در سینی نشا
یکی از متداول ترین روش های کشت نشایی گوجه با استفاده از سینی نشا صورت می گیرد. تولید گوجه در این روش بسیار ایمن و با خطای تولید اندک همراه است. البته در صورتی که قصد دارید از این روش نشاکاری گوجه استفاده کنید، لازم است تا بهترین خاک برای سینی نشا را انتخاب کنید تا رشد بذر را تسریع کند و آن را تقویت نماید. خاک مناسب برای بستر کشت نشایی گوجه شامل موارد ذیل می شود.
کوکوپیت
پرلیت
پیت ماس
با استفاده از بسترهای کشت فوق فشردگی، بروز بیماری و آفت کاهش می یابد و زهکشی و انتقال آب راحت تر صورت می گیرد.
–
–
ویژگی سینی نشا مناسب برای کشت نشایی گوجه
قطعا استفاده از سینی نشا برای کشت نشایی گوجه منجر به تولید بهتر، بیشتر و افزایش راندمان محصول می شود. به طور کلی سینی های نشا از جنس پلاستیک هستند و به دلیل قیمت مقرون به صرفه در تولید نشا محصولات کشاورزی به کار گرفته می شوند. از دیگر مزیت های سینی نشا قابل حمل بودن آن است که انتقال کشت نشایی گوجه به مکان های مختلف و حتی دور را نیز آسان می کند. کاشت گوجه در سینی نشا با تعداد حفره های کم بهترین روش کشت نشایی گوجه است. آن هم به این دلیل که ساقه و برگ های گیاه بعد از رشد کردن در هم نمی پیچند و دچار آسیب نمی شوند.
–
روش مستقیم، کاشت بذر گوجه
روش دیگری که از دیرباز مرسوم می باشد کاشت بذر گوجه در زمین محل مورد نظر است. این روش کاشت نیاز به مراقبت بسیار بیشتر و دقیق را می طلبد. در صورت عدم توجه به میزان رطوبت خاک، کیفیت آن و عدم تغذیه با کودهای مناسب، تولید گوجه فرنگی با آسیب و کاهش راندمان همراه خواهد بود. به همین دلیل اغلب کشاورزانی که به صورت صنعتی و مدرن اقدام به تولید گوجه فرنگی می کنند، از روش کاشت نشایی استفاده می کنند.
–
دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی، جایگزین کشت دستی
دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی یکی از ابزارهایی است که در تسریع روند کاشت و افزایش دقت آن به کشاورزان کمک می کند. همه کسانی که به صورت دستی اقدام به کاشت نشا گوجه فرنگی کرده اند، از زمان بر بودن و آمار بالای خطای کاشت مطلع هستند. از مزیت های دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی کوتاه کردن زمان کاشت نشا و در عین حال بالا بردن راندمان تولید محصول، کاشت منظم نشا و خطای بسیار پایین آن است. در روش نشاکاری گوجه با این دستگاه، همه نشاها در عمق یکسانی از خاک و با فاصله مشخص کاشته می شوند. همین دقت بالا باعث افزایش بهره وری در تولید محصول می شود.
–
–
کلام آخر
در کشاورزی مدرن و صنعتی امروز، استفاده از ابزار آلات و ماشین های کشاورزی یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت در تولید محصول بیشتر و باکیفیت تر است. در این مطلب تلاش کردیم تا توضیحاتی در رابطه با کاشت نشایی گوجه و تاثیر استفاده از دستگاه نشاکار دستی گوجه فرنگی ارائه دهیم. گروه صنعتی تیداپارس از برترین تولید کنندگان تجهیزات و ماشین های گلخانه ای و زراعی است. تخصص در تولید انواع دستگاه های کشاورزی از جمله ماشین نشاکار نیمه اتومات تنها بخشی از توان تولیدی این مجموعه است. همانطور که قبلا به آن اشاره شد، بدون تجهیزات مناسب و باکیفیت، تولید محصولات کشاورزی و باغی با کاهش سود و افزایش آسیب همراه خواهد شد. بنابراین پیشنهاد ما این است که برای ربودن گوی سبقت از سایر کشاورزان، توجه به تهیه چنین ابزاری را در اولویت برنامه کشاورزی خود قرار دهید.