رشد اقتصادی عالی برای بخش کشاورزی و صنعت گلخانه ایران در سال آینده (سال ۱۳۹۸)

رشد اقتصادی عالی برای بخش کشاورزی

آمارها نشان می دهند که بخش کشاورزی کشور با وجود درگیر بودن با خشکسالی در سالیان اخیر و همچنین تحریم های خارجی، همواره روند رشد خود را ادامه داده است؛

این مساله نشان می دهد که کشاورزی ایران ظرفیت های بالقوه بسیاری دارد و همواره کمک حال سایر بخش های کشور بوده است.

در میان تولید ناخالص داخلی همه بخش های اقتصادی در ایران، بخش کشاورزی همواره رشد داشته و تولید ناخالص داخلی کشاورزی همواره مثبت و رو به رشد بوده است. در حالی که این بخش با مشکلات اساسی از جمله خشکسالی های شدید مواجه بوده است.
بر اساس تحلیل داده های ۱۰ سال اخیر مرکز آمار ایران، درحالی که بعضی سال ها کشور با رشد اقتصادی منفی مواجه بوده اما بخش کشاورزی همواره رشد مثبت داشته و درگیر نواسانات سایر بخش ها نشده است.
تولید ناخالص داخلی کشاورزی همواره مثبت و رو به رشد بوده است
اگر اقتصاد ایران را به چهار بخش تقسیم و برای هر بخش زیربخش های مرتبط را لحاظ کنیم:
۱) بخش کشاورزی: کشاورزی مهم ترین و پایدار ترین بخش اقتصادی ایران است که شامل زراعت، دامپروری، شکار، جنگلبانی، ماهی گیری و . . . می شود.
۲) بخش نفت: شامل نفت خام و فراورده‌های نفتی است.
۳) بخش صنایع و معادن: شامل معدن، صنعت و آب و برق و گاز و ساختمان
۴) بخش خدمات: شامل بازرگانی، هتل داری، حمل‌ و نقل، ارتباطات و خدمات، مؤسسات پولی و مالی، خدمات عمومی و . . . می باشد.
عمده آسیب های بخش کشاورزی در اقتصاد ایران مربوط به تحریم ها و نوسانات ارزی ناشی از آن بوده است. در حالی که با کنترل تورم و سیاست های توسعه کشاورزی مجددا این بخش به سرعت روند رشد خود را از سر گرفته است.

اگر بگوییم بخش کشاورزی سریع ترین و زودبازده ترین بخش در اقتصاد ایران است سخن به گزاف نگفته ایم.

کشاورزی سریع ترین و زودبازده ترین بخش در اقتصاد ایران است
  —
طبق آمار و ارقام می توان مشاهده کرد که پس از هر نوسان اقتصادی خصوصا نوسانات ارزی، بخش کشاورزی در بدترین شرایط اقتصادی باز هم به سرعت به بازسازی رسیده درحالی که سایر بخش های چون صنعت و مسکن و . . . چندین سال زمان برای ترمیم و بازگشت به دوران شکوفایی نیاز دارند.

افزایش ارزش‌ افزوده و سهم بخش کشاورزی از کل اقتصاد

در این سال ها درحالی که مقدار تولید ناخالص داخلی در بخش های خدمات و صنعت کاهش داشته، بخش کشاورزی همچنان روند افزایشی را طی کرده و سهم این بخش از کل اقتصاد ایران از مقدار ۱۱ درصد در سال ۸۵ به حدود ۱۴ درصد در سال ۹۶ رسیده است. تا سال ۱۴۰۰ سهم بخش کشاورزی از اقتصاد ایران بیش از ۲۰درصد خواهد بود.
بخش کشاورزی خود به دو حوزه کشاورزی و شیلات تقسیم می‌شود و به لحاظ درصدی ۹۷ درصد را کشاورزی و ۳ درصد را شیلات به خود اختصاص داده‌اند. حجم اقتصادی این بخش در سال ۸۵ عدد ۶۰ هزار میلیارد ریال و در سال ۹۶ این عدد به ۸۰ هزار میلیارد ریال رسیده است. پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۰ سهم بخش کشاورزی از اقتصاد ایران به بیش از ۱۵۰هزار میلیارد ریال برسد.

پیشرفت کشاورزی در عین خشکسالی و تحریم

سهم بخش کشاورزی در اقتصاد ایران در حالی مرتبا درحال افزایش است که به گفته رئیس مرکز ملی خشک‌سالی، کشور ایران در سال‌های اخیر و در یک دوره بلندمدت دچار خشک‌سالی شده است. پهنه‌های بسیار وسیعی از کشور درگیر خشکسالی است و خشکسالی شدید و بسیار شدید در استان‌های تهران، البرز، قزوین، فارس، خراسان رضوی، شمال و جنوب کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، کرمان، کرمانشاه، یزد، سمنان تداوم دارد.
با وجود تاثیر سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران در بخش نفت و بانکداری، بخش کشاورزی تاثیر بسیار کمتری پذیرفته و رشد خود را حفظ کرده است. همین مساله حکایت از آن دارد که این بخش از پتانسیل بالایی برای رشد برخوردار است. گزارش های اقتصادی بیانگر آن هستند که بخش کشاورزی ایران از فرصت رشد ۴درصدی سالانه برخوردار است. بنابراین با بهبود وضعیت تولید و کشاورزی، البته با درنظر گرفتن پدیده خشکسالی و لزوم بهره وری آب، ایران قادرخواهد بود بخش اعظمی از نیاز خود به غذا را برآورده سازد و کشاورزی پتانسیل پیشرفت و رشد پایدار اقتصادی ایران خواهد بود.
تجهیزات تولید نشا
قطعا دستیابی به تولید و بهره وری بالا جز به کمک مکانیزاسیون و استفاده از تکنولوژی های نوین امکان پذیر نیست. شرکت ها و تولیدکننده های زیادی در ایران به تولید ماشین آلات و ادوات کشاورزی می پردازند اما در زمینه ماشین های گلخانه و تجهیزات گلخانه با محدودیت هایی مواجه هستیم و این صنعت در کشور ما نوپاست.
گروه صنعتی تیداپارس اولین و تنها شرکت تولیدکننده ماشین های حرفه ای گلخانه در ایران، چندسالی است به تولید ماشین های ویژه گلخانه های تولید نشاء، نهالستان ها و تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی اهتمام دارد. این شرکت با تیم توانمند مهندسی، توسعه گلخانه های کشور را در دستورکار قرار داده است.

در عکس های زیر با برخی تولیدات تیداپارس آشنا شوید

جهت اطلاع از قیمت دستگاه بوم آبیاری تیداپارس و خرید مستقیم آن به صورت نقد و اقساط با مشاوران و مدیران فروش ما در تماس باشید.

واحد مشاوره و فروش

تلفن همراه: ۹- ۰۹۹۰۴۸۲۳۴۳۶

تلفن ثابت: ۴- ۳۴۲۰۹۱۲۰  ۰۲۶  و ۳- ۳۴۰۹۰۰۷۰ -۰۲۶

 

ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.

تیداپارس در شبکه های اجتماعی

نگارنده: واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *